BijdrageStadsnatuur20 jul 2022

Bomenwandeling Binnenstad 21 juli en 14 augustus

Ga je mee op ontdekkingstocht door de binnenstad? Tijdens deze interactieve bomenwandelingen verken je, onder begeleiding van Joost Werkhoven, de nieuwe en bestaande binnenstadbomen en -struiken.

Zo kom je langs de enige iep van de binnenstad, hemelbomen op een bijzondere plek en de plek van de verdwenen pindakaasstruik. Verder bewonder je de unieke 'tweeling' monumentale paardenkastanje, een bijzondere berk en nog veel meer.

Route
Je verkent de binnenstad en komt langs de allernieuwste bomenaanplant van de Kattenrug. Via de belangrijkste binnenstraten kom je langs onverwachte inkijkjes in allerlei zijstraatjes en binnenterreinen. Je steekt ook even over naar de Spoorzone waar een bijzonder groepje fraaie monumentale haagbeuken staan. Ook bekijk je de min of meer zuilvormige platanen die in 2007 langs de cityring zijn geplant. 

Ga je mee op zoek naar de mooiste bomen in de binnenstad?

Verzamelpunt
Het Paleis aan de kant van de ingang van het Stadhuis
 
Inschrijven
Inschrijven voor deze toffe gratis bomenwandeling voor de binnenstad? Mail dan naar info@centeroftilburg.nl om je voor een van de routedata in te schrijven. De volgende data zijn nog beschikbaar:

  • 21 juli: 19.30 uur
  • 14 augustus: 10.00 uur

De wandelingen duren gemiddeld 75 minuten. Deelname is gratis!


www.centeroftilburg.com/zomerintilburg

Reacties

log in of registreer om een reactie te geven