Kweekvlees

vleeskwekers

Geen sappige steaks of runderlapjes op ons bord meer, maar smaakvol laboratoriumvlees gekweekt uit stamcellen. Wordt dit de toekomst van het vlees? Lost dit onze massavleesproductie en stikstofprobleem op? Of hebben we dit eigenlijk helemaal niet nodig. Want moeten we vlees wel vervangen?

Over het programma

Met de start van de week zonder vlees organiseert de bibliotheek LocHal de Tegenlicht Meet up van maart over kweekvlees. Aan de hand van fragmenten uit de uitzending Vleeskwekers van VPRO Tegenlicht praten we met verschillende gasten over de toekomst van ons vlees.

Sprekers: Journalist en mediaonderzoeker Mirjam Vossen schreef in het Financieele Dagblad een artikel over de beeldvorming rond kweekvlees.

Anne-Miep Vlasveld, statenlid in Noord Brabant voor de Partij voor de Dieren over de politieke inrichting en de ethische en politieke kaders rond kweekvlees.

Fooddocent Linda Hofman van de Fontys Trend Reseach Lab over de landelijke ontwikkelingen trends rondom vleesvervangers.

De avond wordt gepresenteerd door de Tilburgse Foodblogger Anne de Graaf, beter bekend als Anne Travel Foodie.

Reacties

log in of registreer om een reactie te geven